Архив за месец януари, 2010

Семинар „Бизнесът на практика“

Категория: Събития
20 януари 2010

На 11-ти и 12-ти Април в гр. Пловдив се проведе семинар „Бизнесът на практика“, реализиран от студентската организация AIESEC. Идеята на събитието беше да събере на едно място водещи пловдивски фирми и младежи от университетите в града, където, в рамките на два дни, на студентите се предостави възможността да работят в реални бизнес симулации.

Фирмите-участници, сред които бе и „Вискомп“ ЕООД, предложиха на студентите казуси от своята работна действителност, които те решиха и презентираха пред останалите участници и фирми. От своя страна организаторите бяха приготвили лекции за „Обучение по личностна ефективност“ и „Умения за ефективна презентация“.

Заданието на „Вискомп“ ЕООД беше „Прототипен проект на система за онлайн реклама“ и по него работиха 5-ма избрани от AIESEC студенти от 3-ти и 4-ти курс на Техническия университет в Пловдив.

Вискомп – участник във форум „Кариера в България. Защо не?“

Категория: Събития
19 януари 2010

На 22.12.2008 година в град София се проведе форум „Кариера в България. Защо не?“, от който „Вискомп“ ЕООД беше част. Идеята на форума бе да събере на едно място млади професионалисти с образование и опит в чужбина, водещи работодатели от България и преуспели извън граница българи, завърнали се за реализация в страната си, за да осъществи контакт между тях, да представи потенциалът на българските работодатели и да бъдат обсъдени възможностите за кариера в България и защо тя би си заслужавала.

Организатори на събитието бяха сдружение „Тук-Там“ и Back2BG.

Форумът беше отразен от множество родни медии, на събитието присъстваха фирми за кариерна консултация, лектори от финансовия и ИТ сектори, предприемачи и работодатели.

Отзивите от страна на чуждестранните студенти баха повече от позитивни.