Архив за месец ноември, 2010

Вискомп подкрепи промоцията на абсолвентите от ПУ

30 ноември 2010

„Вискомп“ ЕООД беше сред основните спонсори на тържествената промоция на випуск 2010 на Факултета по математика и информатика на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, която се проведе тази събота, 27 ноември в трета палата на Пловдивски панаир.

Факултетът (който е с 50-годишна история и е сред най-големите и най-авторитетните в страната) обучава годишно около 1400 бакалаври, магистри и докторанти (включително и чуждестранни студенти) в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Част от завършилите и от все още обучаващите се студенти на факултета работят в нашата фирма.

Тази година абсолвентите бяха 348, от които 210 бакалаври (от които 43 отличници) и 138 магистри (включително 84 отличници). На тържеството присъстваха държавници и представители на бизнеса и академичните среди, както и различни местни и национални медии.

След официалната част по връчването на дипломите, тогите и шапките, имаше коктейл и танци, в които „Вискомп“ също подкрепи абсолвентите.