Архив за месец април, 2011

Вискомп – спонсор на конкурса Български награди за уеб 2011

Категория: За фирмата
26 април 2011

Професионалният конкурс Български награди за уеб се организира за трета поредна година от Българска уеб асоциация (БУА) и ще протече в периода 26.04 – 23.06.2011 година.

„Вискомп“ ЕООД ще бъде официален сребърен спонсор на събитието.

Церемонията по награждаването на победителите, на която ще присъстваме и ние, ще се проведе на 23.06.2011 г. в хотел „Арена ди Сердика“, гр. София.

Категориите на състезанието в издание 2011 са разделени в три основни групи:

*Браншови награди за уеб

*Медийни награди за уеб

*Професионални награди за уеб

В конкурса могат да участват всички уеб сайтове, уеб приложения, онлайн рекламни кампании и онлайн форми, създадени в България.

Всеки проект може да кандидатства в една или няколко от категориите, в съответствие с изискванията. Заявките за участие се приемат до 31.05.2011 г. в сайта на конкурса http://www.webawards.bg.

Проектите ще бъдат оценявани от отделно жури за всяка от групите в конкурса, съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб бранша. Оценяването ще бъде публично и явно, като процесът на избор на победители в категориите ще включва и представяне на финалистите на живо на 22.06.2011 г.

Част от конкурса ще бъде и дискусия, която ще представи ценен опит от дейността на БУА и нейните партньорски организации и компании, сред които е и фирма „Вискомп“ ЕООД.

Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики и затвърди високото ниво на услугите в бранша.


Курс PHP в ПУ „Паисий Хилендарски“ – част 3

11 април 2011

На 16.04.2011 г. (събота) започва трета част на курса по PHP, който се провежда в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ като факултативна дисциплина във Факултета по математика и информатика. За студентите на ФМИ от всички специалности, лекциите са достъпни за посещение безплатно, като поставянето на оценка в края на семестъра не е задължително. Студентите, които желаят да бъдат оценени, ще трябва да представят курсова работа, предварително зададена от преподавателите Атанас Василев и Димитър Ников.
Програмата на лекциите можете да откриете на адрес http://phplab.viscomp.bg. Записването протича на същото място и по същия начин като при първите две нива – желаещите да се включат трябва да се регистрират (ако ще посещават курса за първи път) или само да отбележат присъствие за трета част, ако са били регистрирани вече за предходните. Срокът е до края на тази седмица – 15.04.2011 г., като при нужда би могло да се направи изключение.
В рамките на третата част на курса по PHP, която е за напреднали, ще бъдат разгледани възприетите най-добри практики при разработване на PHP приложения, използване на XML и JSON за комуникация с отдалечени уеб услуги, различни разширения на езика PHP, потоци и мрежово програмиране, стратегии за кеширане и допълнителни теми, свързани с MySQL.

За допълнителна информация, можете да изпращате имейли на info@viscomp.bg.