Архив за месец март, 2013

ВИСКОМП участва във форум „Национални дни на кариерата 2013“

28 март 2013

ВИСКОМП ще участва в изданието на форум „Национални дни на кариерата 2013“ в гр. Пловдив. Събитието ще се проведе на 1 април в Международен пловдивски панаир – Конгресен център.

Форумът за студентски стаж и кариера се организира за 12-та поредна година. Основната цел на инициативата е студентите и младите специалисти да открият нови възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Близо 150 000 млади хора са посетили форума за последните дванадесет години. До момента Националните дни на кариерата са осигурили работни места на повече от 25 000 млади специалисти в желаните от тях фирми.

На щанда на ВИСКОМП ще бъде представена информация за нашата стажантска програма и свободните позиции.

ВИСКОМП подкрепи промоцията на абсолвентите от ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“

25 март 2013

Абсолвентите от факултета по математика и информатика при ПУ „Паисий Хилендарски“  получиха дипломи на тържествена церемония, която се състоя тази събота, 23 март в спортната зала на университета. По традиция Вискомп е сред основните спонсори на събитието.

На церемонията присъстваха ректорското и деканското ръководство, представители на местните и държавните власти, представители на работодатели, близки и приятели на абсолвентите.

Във факултета годишно се обучават около 2000 бакалаври, магистри и докторанти по математика, информатика и информационни технологии. Общо 434 са абсолвентите от Випуск 2012, от които 260 бакалаври и 174 магистри, от тях дипломи с отличен успех получиха 48 бакалаври и 104 магистри.

Настоящи и дипломирани възпитаници на факултета вече намериха своята провесионална реализация във Вискомп.