Архив за месец октомври, 2013

Startup Weekend в Пловдив

17 октомври 2013

ВИСКОМП е един от основните спонсори и организатори на първия Startup Weekend в Пловдив. Събитието ще се проведе от 18-ти до 20-ти октовмри в новата Спортна зала на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Инициативата представлява тридневно състезание за разработване и тестване на работеща бизнес идея за млади предприемачи и студенти. Целта е да се даде възможност на креативни, дейни и амбициозни хора с познания и идеи да намерят съмишленици и екип, за да започнат свой бизнес.

Всеки участник сам си избира проект и екип, с които в продължение на 54 часа стартира реален бизнес. Създава се дискусия около идеята и в рамките на Startup Weekend-а се коментира бизнес модел, кодиране, проектиране, утвърждаване на пазара. Събитието ще завърши с презентации пред успешни личности от IT и бизнес индустрията с възможност за обратна връзка.

Записване за участие може да направите тук.

За лектори са поканени известни имена от IT средите като Челик Нимани (център за иновации Косово), създателят на Grabo.bg Сребрин Ватралов, Дарин Маджаров (ucha.se), Георги Кадрев (imagga.com) и други.

Лекциите са със свободен достъп за всички желаещи до изчерпване на наличните места и не изискват предварителна регистрация.