Лекции по PHP в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – пълен курс

17 септември 2010

За трети пореден път фирма „Вискомп“ организира факултативна дисциплина по обектноориентирано програмиране на PHP в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, факултет Математика и информатика.

Първият курс от тази поредица, проведен през изминалата академична година, който представляваше въведение в PHP и обектноориентираното програмиране, беше посрещнат с голям интерес от студентите и по тази причина последван от втора част, чиято цел бе да разшири знанията, придобити в първото ниво на дисциплината.

Тази учебна година „Вискомп“ предприе инициатива за провеждане на пълен курс по PHP в три последователни семестъра, като този път лекциите ще бъдат отворени не само за студенти от факултет Математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“, а и за всички желаещи да придобият или разширят познанията си по PHP и обектноориентираното програмиране, като в края на всяка част на студентите и кандидат-програмисти ще бъде поставена за изработка курсова работа, в която те ще имат възможността да приложат на практика усвоеното по време на лекциите.

Другият акцент в работата ни ще бъде и по-засиленото внимание, което ще обърнем на упражненията върху теорията, тъй като времето, застъпено по програма ще даде възможност за по-задълбочено преподаване на материала.

През наближаващия есенен триместър 2010 ще започнем с Въведение в PHP и ООП или накратко: Курс за начинаещи.

Втората част, планирана през зимния триместър 2010/2011, ще обхване Програмиране на PHP за средно напреднали и ще завършим през пролетния триместър 2011 с трета част на курса – PHP за напреднали.

Главен лектор отново ще бъде Атанас Василев, старши програмист във фирма „Вискомп“ и ръководител на стажантската програма, вече добре познат на аудиторията на Пловдивски университет, с помощник лектори Иво Кръстев, ръководител отдел Програмисти и Димитър Ников, старши програмист във фирмата.

Откриващ лекциите ще бъде Георги Гроздев, Управител на „Вискомп“ ЕООД, който ще изнесе първата лекция от курса и ще запознае студентите с възможностите за реализация в областта на уеб програмирането след завършване на трите нива.

Повече информация за програмата на всяка част от дисциплината, както и начините за записване, ще бъде публикувана в края на месец септември 2010 на уеб страницата на „Вискомп“, на информационното табло в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, факултет Математика и информатика, във форума на ПУ, както и в социалните мрежи.

При възникнали въпроси и запитвания, моля пишете ни на: info@viscomp.bg.


Сподели статията в Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.
 • Facebook
 • LinkedIn
 1. Гост каза:

  Искам да попитам, защото в сайта на ПУ пише че е само за техни студенти, тези които са от други университети дали могат да посещават този курс и ако може какви са условията както за записване, така и финансовите?

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Stoicho Monev and Atanas Vasilev, viscompbg. viscompbg said: Вискомп организира пълен курс в 3 части по PHP и ООП в ПУ "Паисий Хилендарски" през академичната 2010/2011 година: http://moourl.com/visphp […]

 3. Atanas Vasilev каза:

  Може ли да дадеш линк към статията, където четеш това? Благодаря!

 4. С.Иванов каза:

  И аз искам да попитам за хора отдавна завършили и вече позабравили програмирането има ли място и възможност да се записват и какви са условията? Поздрави С.Иванов

 5. Анонимен каза:

  Моля, изпратете ни имената си с имейл и телефон за връзка на info@viscomp.bg, за да Ви имаме предвид, когато изготвяме списъците за курса и веднага щом получим информация за максималната бройка присъстващи, ще се свържем с Вас, за да Ви уведомим. Благодаря!

 6. Maia82 каза:

  И аз искам да се посещавам тези лекции, как става записването? Благодаря Ви!
  М. Славова

 7. Atanas Vasilev каза:

  Съвсем скоро – до края на м. Септември – ще пуснем нарочен уебсайт, където ще може да се регистрирате и записвате за факултативната дисциплина.

  Впоследствие ние ще предадем списъка в учебен отдел за изготвяне на протоколи.

Остави коментар

Полетата отбелязани с са задължителни.